Banden keuze

Hoe kies ik het juiste type band?


Welke band het best past bij uw auto, landbouw- of industrievoertuig, hangt niet alleen van het type voertuig, maar ook van het rijgedrag, de weersomstandigheden en de prestaties die u verwacht. Met goede zomer-, winter- of 4-seizoensbanden bent u het hele jaar door verzekerd van optimale rijprestaties. Natuurlijk is er kwaliteitsverschil. Dit uit zich in duurzaamheid, grip, bochtgedrag, stabiliteit, energieverbruik en rijcomfort. Met het juiste type banden kunt u veilig optrekken, de bocht nemen, remmen en (met belading) over het asfalt of door het mulle zand. Tip: Rijd altijd met vier dezelfde banden; zo voorkomt u instabiliteit in wegligging en rijgedrag.

Altijd de beste oplossing voor de scherpst mogelijke prijs
Als ervaren bandenspecialist adviseert BSA-Banden Service u graag over het juiste type band voor uw privéauto of bedrijfsvoertuig. BSA-Banden let op de prestaties die de band moet leveren en zoekt daarbij steeds naar een prijs-kwaliteitverhouding die past bij uw persoonlijke wensen of bedrijfsvoering.

Bekende merken én low-budget banden
BSA-Banden Service heeft een uitgebreid assortiment, met banden van verschillende afmetingen, prijs- en kwaliteitsklassen. U heeft keuze uit:

* Bekende merken zoals Goodyear, Continental, Dunlop, Michelin en Uniroyal
* Low-budgetbanden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zoals bijvoorbeeld Barum of Maxxis

BSA-Banden Service heeft banden voor
* Personenauto’s
* MPV’s
* Bestelwagens
* SUV’s
* Caravans
* Off-the-roads
* Landbouw- en industrievoertuigen.


Winterbanden

Grip op de weg - όόk in de herfst!


Al vanaf temperaturen onder de 7 °C rijden winterbanden beter en veiliger dan zomerbanden. Dat betekent in Nederland dus concreet: vanaf oktober tot en met april. Zomerbanden zijn – vanwege het materiaal - per definitie niet geschikt voor winters weer, ongeacht de profieldiepte. Omdat winterbanden zijn gemaakt van een zacht/soepel rubber en voorzien zijn van een speciaal lamellen profiel, bieden zij bij koud weer beter grip op zowel droog als nat wegdek. Niet alleen bij vorst, sneeuw en ijzel in de winter, maar όόk in de herfst – als de wegen glad zijn door hagel of regen. Met winterbanden is uw remweg maar liefst de helft korter dan met zomerbanden; dus bijvoorbeeld 30 in plaats van 62 meter bij een noodstop vanaf 50 kilometer per uur. Let op: Omdat moderne winterbanden steeds beter zijn afgestemd op winters weer, worden ze voor de zomer steeds minder geschikt.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in steeds meer andere Europese landen wel. Bijvoorbeeld in: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en regiogebonden in Frankrijk, Luxemburg, Italië, Joegoslavië en Tsjechoslowakije


Zomerbanden

Meer snelheid, langere levensduur


Sinds de opmars van de winterbanden is de zomerband eigenlijk de nieuwe naam voor de ‘reguliere’ autoband. Onder de Nederlandse weersomstandigheden leveren zomerbanden in de maanden april tot oktober de beste rijprestaties. Het hardere rubber zorgt juist bij temperaturen boven de 7 °C voor meer grip en minder slijtage, terwijl warmte, water en vuil goed worden afgevoerd. Bij normaal rijgedrag, een juiste montage en goede bandenspanning gaan zomerbanden lang mee. Let op: Omdat moderne zomerbanden inmiddels helemaal zijn afgestemd op zomers weer, zijn ze voor het rijden onder winterse omstandigheden nauwelijks nog geschikt.